Hur du spelar in på Spotify

Många användare vill kunna ta sin musik med sig och även kunna lyssna på Spotify offline. För att kunna ladda ner en spellista genom Spotify för att lyssna offline så krävs det att du har premiummedlemskap. En klar nackdel är att du inte kan spara dina favoritlåtar som mp3 och du kan heller inte fortsätta lyssna offline om du skulle avsluta ditt medlemskap.

Lösningen är egentligen ganska enkel och det är att helt enkelt ladda ner din favoritmusik som mp3 med hjälp av en Spotify-recorder. På så sätt kan du fortsätta att lyssna på din musik när och var du vill oavsett om det är på chilimobil eller någon annanstans.

Hur kan man spela in Spotify för att lyssna på chilimobil?

En enkel google-sökning kan visa dig att det finns massor av olika program tillgängliga för att spela in och ladda ner låtar från Spotify. Ett av dessa program som har nöjda kunder över hela världen heter Audials.

För att komma igång så behöver du först ladda ner Audials till din dator och installera det. Värt att veta är att du inte behöver registrera dig någonstans för att använda programvaran och du kan enkelt avinstallera det närsomhelst om du känner att det inte skulle passa för dig.

När programmet väl är nedladdat så behöver du bara starta det och klicka på ”Music Streaming”. Sedan klickar du dig vidare på ”Spotify-knappen” som kommer att öppna ett nytt fönster. I det nya fönstret så klickar du på ”Record while playing”. Se till att välja normal inspelningstid för att undvika problem med ditt Spotifykonto. Nu är det äntligen dags att öppna Spotify och spela den musik som du skulle vilja spela in och spara. Audial kommer att börja spela in musiken automatiskt för att sedan spara ner det som MP3-filer av den högsta audiokvalitén som du kunde hoppas på. Det är allt! Svårare än så är det inte att spela in och ladda ner din favoritmusik från Spotify!

Vad är det som händer när du spelar in och laddar ner musik med recordern?

Audion från Spotify kommer automatiskt att spelas in och separeras in i olika individuella filer som sedan konverteras till ditt föredragna filformat så som MP3, WMA, AAC eller annat. Filerna kommer också att bli taggade med ID3-taggar, albumfodral och sångtexter. Du kommer sedan att hitta de färdiga filerna i Audials spellista som finns till höger på din skärm. Du kan välja om du vill spela dina filer direkt i Audial eller om du vill spela dem genom någon annan applikation istället.

Utöver Spotify så kan du också ladda ner musik från bland annat Deezer, Amazon Music och många andra streamingtjänster.

Alternativ för att ladda ner musik från Spotify

Om du skulle vara missnöjd med Audial så kan du snabbt och enkelt avinstallera programmet från din dator. En snabb googlesökning kommer att ge dig flera olika program som fungerar för att ladda ner musik från Spotify. Vissa av dessa program är helt gratis medan du kan behöva betala för andra.