Hur man gör en YouTube-video: Den ultimata guiden

Det är enkelt att göra en YouTube-video! Följ bara dessa enkla steg:

1. Välj ditt ämne

Innan du kan skriva ett måste du välja ämne. Detta kan vara en skrämmande uppgift, särskilt om du inte vet var du ska börja. Men oroa dig inte – Oavsett om du ska göra en reklamfilm för https://köpadogecoin.se/ eller en vlogg så hjälper vi dig.

2. Hitta lite inspiration

Om du har problem med att komma igång, försök leta efter lite inspiration. Detta kan vara allt från andra blogginlägg till Pinterest-tavlor tillandra Youtube-videos. När du väl hittar något som inspirerar dig blir det mycket lättare att komma igång med ditt eget innehåll.

3. Skriv ett manus eller storyboard

Detta är processen för att skapa en storyboard eller manus för din video. Detta hjälper dig att avgöra vilket innehåll du behöver inkludera, samt i vilken ordning du kommer att presentera det. Det är också ett bra sätt att se till att din video flyter smidigt och är meningsfull för dina tittare.

4. Spela in din video

När du är redo att spela in din video, tryck på den stora röda ”REC”-knappen i mitten av skärmen. Det här kommer att börja spela in omedelbart, så se till att du är redo innan du slår den! Du kan också använda timerfunktionen för att ge dig själv lite tid att komma i position innan inspelningen startar.

5. Redigera din video

Du kan använda en enkel videoredigerare som Windows Movie Maker eller iMovie för att lägga till övergångar, titlar och krediter till din video. Du kan också använda mer avancerad programvara som Adobe Premiere eller Final Cut Pro. Om du inte vill redigera videon själv kan du anlita en professionell redigerare för att göra det åt dig.

6. Ladda upp din video till YouTube. Inkludera en länk till din video i inlägget

Om du inte har ett YouTube-konto kan du skapa ett gratis på www.youtube.com.

När du har skapat ditt konto och loggat in klickar du på knappen ”Ladda upp” i det övre högra hörnet av skärmen. Dra sedan din videofil till rutan ”Släpp filer att ladda upp” eller klicka på “Ladda upp”.

7. Dela din youtube-video med världen!

Ett sätt är att helt enkelt dela länken till din video på sociala medier som Facebook eller Twitter. Du kan också bädda in din video på din egen webbplats eller blogg.

Nu när du vet hur man gör en YouTube-video, vad väntar du på? Kom igång idag och se din video nå nya höjder!