Vill du göra någonting mer stimulerande än att titta på videor online? I så fall kan patiens passa perfekt för dig.

Internet är en fantastisk plats där man kan titta på underhållande videoklipp, hålla kontakten med släkt och vänner, och få nyheter. Men faktum är att det finns så mycket mer att ta del av på webben.

Du som läser detta använder med största sannolikhet redan internet för underhållning i form av rolig videos, men om du är intresserad av någonting som också tränar hjärnan och inte bara smilgroparna så kan patiens passa som handen i handsken.

Patiensspel

Som du kanske inte vet sedan tidigare så är patiens ordet som används för att beskriva alla kortspel som man spelar med sig själv. Det finns en lång rad olika patiensspel som alla liknar varandra, men som bjuder på olika spelupplevelser. I den här texten kommer vi att gå igenom allt som du behöver veta för att sätta igång med att spela patiens på din dator, surfplatta, eller telefon. 

Harpan

Harpan är den överlägset populäraste formen av patiensspel som går att hitta online. Harpan blev så populärt att det till och med kommer installerat på många datorer redan när man köper dem i butik. Harpan är enkelt att lära sig men svårt att bemästra, och det är inte alla partier som går ut på grund av hur korten blandas.

Andra varianter av patiens?

Det finns en lång rad andra varianter av patiens som alla är mer eller mindre inspirerade av Harpan. Bland dessa inkluderas spindelharpan, Freecell, Kung, och mycket annat. Patiensvärlden är enorm och om du letar runt ett tag så är det mer eller mindre garanterat att du kommer hitta någonting som faller dig i smaken.

Hur kan jag spela patiens på min dator?

Om du är intresserad av att spela patiensspel på din dator så har du två olika valmöjligheter. Den första är att du laddar ner ett program som gör detta möjligt. Detta är i regel alltid gratis och gör att du kan spela även om du inte är uppkopplad mot internet. Om du inte vill ladda ner någonting så finns det gott om hemsidor som låter dig spela patiens gratis.

Hur kan jag spela patiens på telefonen?

Detta görs enkelt genom att ladda ner en app från din appbutik, antingen iOS app store, eller google play store. Detta är perfekt om man är intresserad av att spela patiens när man är på språng.