Strömma och spela in från Viaplay

Visst blir man besviken när ens favoritserie plötsligt är försvunnen från streamingsajten? Särskilt när man betalat för den! När rättigheterna utgår tas innehållet bort från sajten, trots att man köpt det. Tänk om man kunde spela in programmet som man gjorde förr? Det kan man faktiskt – och helt utan att behöva köpa någon krånglig hårdvara!

Det fina med att spela in strömmat innehåll är att du kan titta på det utan internetuppkoppling eller utomlands, trots GEO-blockeringen. För att spela in filmer och serier på Viaplay behöver du först ett Viaplay-abonnemang. Installera sedan en programvara för inspelning av strömmat innehåll. Det finns mycket som är gratis i den digitala etern, oavsett om du vill spela poker eller behöver en viss mjukvara – faktum är att många programvaror för skärminspelning också är kostnadsfria!  

Välj rätt programvara

Det är inte alltid så lätt att välja i en digital värld med tusentals val – oavsett om du letar efter en bra film, ett spännande internetcasino med craps eller rätt programvara. Det finns en uppsjö av olika gratisprogram som låter dig spela in medan du strömmar. Fundera på dina förutsättningar – vill du titta på mobilen, paddan, på din Mac, din PC eller kanske växla mellan flera enheter? För att hjälpa dig på traven kommer här en lista på några vanliga gratisprogram för inspelning av strömmat innehåll.

 

Audials One

Med Audials One kan du spela in på Windows PC, Android eller iOS smartphone och surfplatta. Tack vare sin höga användarvänlighet har den blivit ett populärt alternativ bland programvaror för inspelning av strömmat innehåll.

OBS Studio

OBS är ett allroundprogram som är lätt att använda och är tillgängligt för Windows, Mac och Linux. Programmet låter dig välja mellan olika inställningar och skapar lätta MP4-filar.

VLC

Denna mediaspelare har en inbyggd funktion för att spela in från skärmen. Den är enkel att använda men den spelar dock in video och ljud separat. VLC fungerar med Windows, Mac och Linux.

Quicktime Player

Om du har en Mac ingår detta program och ingen ytterligare hämtning krävs. Quicktime är även tillgängligt för Windows, men måste då laddas ner som en extern programvara.

Kom igång med inspelningen

Med ett konto på Viaplay kan du enkelt strömma innehåll oavsett om du vill använda mobilen, paddan, pc eller Mac. Under själva inspelningen behöver du en internetuppkoppling och en installerad programvara. Handhavandet varierar mellan olika program men kan generellt beskrivas i följande steg:

  1. Öppna den installerade programvaran på enheten och välj alternativet för inspelning av strömmat innehåll.
  2. Nu får du fram en lista på alla strömningssajter vars innehåll kan spelas in. Klicka på “Viaplay” och logga sedan in på Viaplay som vanligt via din webbläsare.
  3. Den installerade programvaran kommer nu att automatiskt att spela in innehållet som du spelar på Viaplay!
  4. Den inspelade serien eller filmen kommer att sparas till en spellista i programvaran så fort inspelningen är färdig. Du kan sedan se det när helst du vill – så får du avkoppling utan uppkoppling!