The Simpsons ser in i framtiden!

Det finns många olika saker som får oss att tänka till två gånger. Som till exempel saker som man hör om framtiden. Vad vet vi egentligen? Ska man tro på allt man hör på sociala medier, nyheter och olika dokumentärer eller inte? Vi vet väldigt lite om vad som kommer att hända om flera år och det gör att rädslan triggar igång. Vågar man kanske besöka en spådam för att få svar på alla frågor och funderingar man har? Tror vi på sånt?

Att se in i framtiden är något många vill och lika många som inte vill. Det finns mycket man vill ta reda på samtidigt som det finns mycket man inte vill få reda på som t.ex. de tragiska delarna av ens liv.

The Simpsons är en amerikansk tecknad tv – serie som visas på våra svenska kanaler. Komediserien är en väldigt populär tv – serie världen över och många känner till den. I denna serien visas många olika händelser som på senare år blivit sanna. Både karaktärerna i serien och vart det utspelas är likt människorna som finns i verkligheten. Som t.ex. Donald Trump, de visar hur han vinner presidentvalet i Amerika 2016 och vad han har på sig eller att Ebola som är en sjukdom som sprids i världen. I serien visar de hur Bart som är familjens enda son mår dåligt och visar en teckning som han har ritat som visar att han ”dör” av det. Ebola blev senare en sjukdom som vi alla var rädda för några månader efter att det visats i serien. Hur förklarar man detta?

Kan det vara så att det bara är gissningar som blir verkliga eller att de ser in i framtiden på riktigt?

I klippet som jag har klistrat in nedan kan ni se hur lika händelserna är!