Bästa reklamfilmerna genom åren

När man sitter och kolla på en film eller en spännande serie på TV avbryts den alltid under en bra scen med reklam, vilket ofta är väldigt irriterande, om man inte har väntat på en bra kisspaus. Men det finns vissa reklamklipp som man kan se om och om igen och som gärna får avbryta filmen mitt i. Här kommer några av de bästa reklamklippen under åren som gett oss goda skratt under fredagsmyset och några eftertänkare som följt med.

 Ica – en klassiker

En riktig klassiker är Icas reklamserie där vi får följa Stig och gänget i mataffären. Vi har fått lära känna dem i många år och de har gett oss många goda skratt och ibland lite tårfyllda ögon (som med deras bröstcancer reklam de hade under oktober år 2014). Det vi älskar med Icas reklamer är att de ibland kan tänja på gränserna och slänga in lite vuxenhumor i klippen. Detta klipp till exempel snackar de om Ulfs stånd? Väldigt rolig reklamfilm som du kan se många gånger innan du tröttnar!

En tankeställare

https://www.youtube.com/watch?v=IfAA8P0g5RQ

Systembolaget brukar göra reklamer som får oss att tänka en extra gång. Denna reklamfilmen från 2011 handlar om att man inte ska köpa ut alkohol till minderåriga och vad man ska tänka på om de frågar. En väldigt viktig reklam om man uppskattar finns på TV! Att man som förälder inte ska intala sig själv att man är en dålig förälder när man säger nej till att ge alkohol till sina minderåriga barn.

En som sätter ett leende på läpparna

Agria djurförsäkring har under några år kört på reklamfilmer med djur som pratar. Dessa klipp är oerhört gulliga och kommer garanterat sätta ett leende på dina läppar!

Ett liv att stäva efter

Med Kenos reklamfilm fick man ett gott skratt och kanske en inblick i livet som miljonär. Här får vi se ett par som nyligen blivit ekonomiskt oberoende och stöter på massvis av dagliga problem, som att flippfloppen skaver eller tekniska problem som tillkommer lyxprylar. Smart sätt att marknadsföra sig på, för dessa problem skulle man gärna ha! Förutom just denna reklamfilm har de många fler som kommer ge dig ett gott skratt!

Att uppmärksamma

Denna reklamfilm är en av mina absoluta favoriter som gjordes av Apotek Hjärtat för att uppmärksamma Barncancerfonden. Denna reklamfilm blev sedd världen över och är ett väldigt bra och nytänkande sätt att göra reklam och få människor att tänka till och bli medvetna. Efter denna reklamfilmen för Barncancerfonden fortsatte Apotek Hjärtat med liknande filmer, som en man som hostade när man tände en cigarett i närheten för att uppmärksamma rökning. 10/10 ger vi till Apoteket Hjärtat för dessa reklamfilmer!

En riktig skojare

En som garanterat kommer få dig att vända på magen av skratt är denna reklamfilm från Svenska Spel. Detta är ännu en reklam som handlar om livet efter du kammat hem storvinsten efter att ha spelat fram storvinsten. Är du också sugen på att bli ekonomiskt oberoende? Se video om hur du spelar slots och andra roliga spel på nätet så du kan vara nästa vinnare!

Vi kan komma med väldigt många andra reklamfilmer som kan få dig att skratta, gråta och tänka en gång till. När man sätter sig på youtube och börjar söka får man upp gamla och nya klipp från hela världen. Nu har vi bara tagit upp svenska reklamfilmer, men börjar du kolla in reklamer från utlandet kommer du garanterat hitta innovativa reklamer. Men bästa sättet att marknadsföra sig på är med en reklamfilm som man kommer ihåg!