Nostalgitripp med YouTube

Saknar du de där underbara tecknade serierna från din barndom? De där serierna du hade på en gammal sönderspelad VHS kassett som sedan länge förpassats till soporna? Önskar du att dina egna barn också fick känna spänningen av att se He-Man kämpa mot den onde Skeletor, glädjas över att se Rainbow Dash anordna fest för sina vänner i Equestria eller följa med de tre små knattarna på hisnande skattjakter världen över i Ducktales?
De där sedan länge kasserade VHS kassetterna må ha högt nostalgivärde, men du kan enkelt ta en tur tillbaka till barndomen genom att helt enkelt gå in på YouTube.

Internet har otroligt många för- och nackdelar, vilket ingen förmodligen missat. Enkel, snabb och omfattande informationssökning är nog enligt många en av de största fördelarna, tillsammans med alla sociala medier som finns tillgängliga för oss.
Nöjen av alla de slag är också en stor del av internet, på gott och ont. Nu ska vi fokusera på den goda biten av detta givetvis. Känns det här bekant till exempel?

superted

”Det här är historien om en vanlig Teddybjörn… Vid tillverkningen hittade man något fel på honom och kastade undan honom som skräp i en mörk och kall skrubb. Men, från yttre rymden kommer det en prickig varelse som skänker honom nytt liv med kosmostoft och tar honom med till ett förtrollat moln där Moder Natur ger honom makalösa krafter. Leksaksbjörnen blir… SUPERTED!”

Det här kommer inte bli veckans klipp i saklig bemärkelse, snarare ett litet tips på hundratals klipp och videos du själv kan njuta av när du känner för det.
Är du en av dem som plöjer igenom nya serier på löpande band på Netflix? Netflix är en helt otroligt bra tjänst för dig då, men vill du kolla på gamla tecknade serier från 80-talet så kommer du förmodligen stöta på patrull om du försöker göra det på Netflix.

Om du har barn kommer du med all säkerhet förr eller senare se skillnaden på dagens tecknade serier och de tv-serier du själv växte upp med. Och som dina egna föräldrar förmodligen sagt även till dig en gång i tiden, så kommer du själv säga till dina egna barn: ”Det var mycket bättre förr…”
Varför inte visa ungarna vad du själv växte upp med för tv-serier? Som förälder så vet du värdet i att kunna dela intressen med ditt barn. Att ibland kunna spendera en stund i soffan tillsammans med sitt barn och enkelt plocka fram något gammalt avsnitt av någon favoritserie från barndomen och samtidigt få den där härliga nostalgiska känslan du hade som barn är en av de stora fördelarna med Youtube enligt mig.

Vilka tv-serier var dina favoriter som barn? Kommentera gärna och tipsa andra läsare om just dina favoriter.

En liten varning kan dock vara på sin plats som avrundning: Om du börjar kolla runt på YouTube efter gamla tecknade tv-serier så är risken stor att du fastnar där en lång stund…