Veckans klipp: Världsrekord

Eddiehall

Att se folk gör otroliga saker är alltid underhållande att kolla på. Det är något som får än att  börja fantisera om det är något man själv kan uppnå eller hur det skulle kännas att vara på andra änden av skärmen.

I veckans klipp ser vi två världsrekord i styrkelyftning utav en och samma person, Eddie Hall. Är man träningsintresserad har man säkert hört talats om honom tidigare och om man inte gör det tror jag man iallafall kan uppskatta mannens otroliga styrka genom dessa klipp.

Här tar Eddie ett nytt världsredkord i marklyft genom att lyfta upp hela 500 kg!

För någon som inte lyfter vikter överhuvudtaget kan det vara svårt att tänka sig hur mycket 500 kg egentligen är. För att förenkla det har vi nedan lite exempel på saker som väger omkring samma vikt.

  • En isbjörn
  • En häst
  • Cirka 50 bil däck
  • Ett piano
  • Omkring 6 män

Otroligt nog satte han ett nytt världsrekord på apollon’s axel press bara någon månad senare. Ett lyft där stången börjar på marken precis som ovanstående klipp och avslutas när man håller den över huvudet med sträckta armar. Precis som det låter är det ett oerhört tungt och påfrestande lyft som kräver mycket teknikträning tillsammans med råstyrka. Något som Eddie Hall visar gång på gång att han har bemästrat.

Se här nedan där han lyckas pressa upp hela 200 kg och tar därmed ett nytt världsrekord återigen.

https://www.youtube.com/watch?v=d3BK0Vp5lXo

Vill du se hur mycket du själv klarar av att lyfta eller bara blev sugen på att slänga runt lite vikter på ett gym? Här nedan kommer ett kort klipp där Eddie hall själv ger tips och trix till ett tyngre marklyft. Vem bättre att höra det från än en av världens starkaste män?

Tänk på att börja med lätta vikter och jobba dig långsamt uppåt. På det viser hinner kroppen vänja sig vid vikterna och du minskar skaderiskerna. Med diciplin och fokus kommer du kunna lyfta upp isbjörnar innan du vet ordet av det!